Søndag 21. januar 2018

MediaPuls 97: Trenger vi egentlig DAB og TV2?

Holder dekningsdirektøren i Telenor det han lover, kan vi droppe DAB i bilen. Og trenger vi TV2 for at NRK skal ha en konkurrent?

telenor-dab-4g-dekning-bjorn-amundsen-hanspetter

Bjørn Amundsen

Hans-Petter er høyt oppe etter å ha testet en ny måte å se på film, en ny måte å surfe på internett og en ny måte å kjøre bil. Og når man kjører bil, er sannsynligheten stor for at at man hører på radio. FM i dag, og DAB i morgen. Men om dekningsdirektøren i Telenor holder det han lover, kan vi derimot droppe DAB-radioen, og heller strømme radiokanaler fra hele verden via smarttelefonen.

Dette innlegget ble først publisert på MediaPuls.no

MediaPuls tok en prat med dekningsdirektøren i Telenor, Bjørn Amundsen, fra bilen – over smarttelefonen – for å høre om det er dekning bak lovnaden.

Tirsdag denne uken ble mediemangfoldsutvalgets delrapport om kommersiell allmennkringkasting langt frem av Fritt Ords Knut Olav Åmås. I korte trekk handler #Åmåsutvalget (omdømt av MediaPuls) om Norge skal bruke offentlige midler på å gi NRK konkurranse. Åmåsutvalget handler om fremtiden for allmenkringkasting, og hvorvidt og hvordan en konkurrent til NRK eventuelt skal sikre et bredt, norskt tilbud. Det handler også om en kulturminister som har dårlig tid, og som har presset frem Åmåsutvalgets rapport i «hu og hast».

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

NxtMedia.no © 2018 | Design og utvikling av Adresseavisen Medielab. Logg inn