Tirsdag 24. november 2020

Nettsiden du ikke vil besøke

Google har en nettside du ikke har lyst å besøke: Her kan du se hvor du har vært, hvilke nettsider du besøker og hva du søker etter.

Hvor mye data innhenter egentlig Google om deg? Nettsiden My Activity gir deg noen svar.

Hvor var du, hva søkte du etter, hvilke videoer så du på og hvilke nettsider besøkte du i 16. juli 2016? Google har svaret – om du vil se det.

My Activity er ikke et vindu til hva Google vet om deg, men et tilbud fra Google for at du selv skal kunne ha kontroll på dine digitale krumspring. Altså bare toppen av isfjellet av informasjon som du legger igjen på din digitale ferd gjennom livet.

Se kart over bevegelsene dine

Er du logget på Gmailen din på telefonen og GPS-en er slått på, logger Google hvor du er. På My Activity kan du se kartet, søke på datoer eller steder og se bevegelsene dine.

Du må riktignok ’slå på’ tjenesten når du først logger på My Activity, men på mirakuløst vis finnes dataene dine der allerede.

Hva søkte du etter og når?

Du kan også se og søke i søkehistorikken din. Se oversikt over hvilke videoer du har sett på YouTube (eid av Google), hvilke nettsider du har besøkt og hvilke stemmekommandoer du har brukt.

Kremt, men altså: Kan andre se dette? Nei, om din bedre halvdel ikke har Gmail-passordet ditt, er du på den trygge siden.

Om du har delt passordet kan det være en idé å gå inn og ’slette’ data. Sletter du data fra My Activity betyr det bare at informasjonen ikke lengre er tilgjengelig for deg. Men Google vet.

Ha en fortsatt paranoid dag!

NxtMedia.no © 2020 | Design og utvikling av Adresseavisen Medielab. Logg inn