Søndag 21. januar 2018

Datajournalistikk

noda-program

I alt ni prosjekter konkurrerer om tittelen beste prosjekt innen datajournalistikk i 2012. Dette er en ny prisutdeling arrangert av NxtMedia og MBL, og prisen deles ut under Nordiske Mediedager i Bergen 8. mai. En rekke store redaksjoner både i Norge og Sverige har meldt på sine bidrag til konkurransen.

Prisutdelingen blir dermed et «skandinavisk mesterskap», der Svenska Dagbladet stiller med sitt «Räntekartan», mens Sveriges Televisjon har med to prosjekter: «Skolpejl» og «Svenskarnas inkomster». Mot de svenske utfordrerne stiller VG også med to prosjekter: «Brannbil-Norge» og «Statsrådenes pengebruk». Adresseavisen deltar med prosjektet «Leve med kreft» og Bergens Tidende har meldt på sitt «Spillet om klimakronene». NRK satser på prosjektet «Skoleklima», mens Stavanger Aftenblad sitt bidrag er «Stopp mobbing i skolen».

I kriteriene for prisen legges det vekt på «fremragende bruk av data gjennom innovativ journalistikk, kreativ visualisering og teknologiutnyttelse». Juryen  består av Eirik Stavelin, Universitetet i Bergen, Anders Eriksen, TV2, Bente Kalsnes, Universitetet i Oslo og Trond I. Hovland, NxtMedia.

Nedenfor er presentasjon av alle de ni prosjektene, med faktaopplysninger og linker til materialet

 

VG

Brannbil-Norge

— Prosjektinfo
Adresseavisen

Livet med kreft

— Prosjektinfo
Svenska Dagladet

Räntekartan

— Prosjektinfo
NRK

Skoleklima / Dette mener de om skolene i Norge

— Prosjektinfo
SVT Pejl

Skolpejl

— Prosjektinfo
Bergens Tidende

Spillet om klimakronene

— Prosjektinfo
VG

Statsrådenes pengebruk

— Prosjektinfo
Stavanger Aftenblad

Stopp mobbing i skolen

— Prosjektinfo
SVT Pejl

Svenskarnas inkomster

— Prosjektinfo
NxtMedia.no © 2018 | Design og utvikling av Adresseavisen Medielab. Logg inn