Onsdag 20. oktober 2021

Flust av gründere på NxtMedia Conference

16. november var 270 personer innom Rockheim for å bli inspirert og oppdatert på det nyeste innen medieteknologi i Norge og verden forøvrig.

Lars fra StoVRy. Foto: Wil Lee-Wright / MBL

Lars fra StoVRy. Foto: Wil Lee-Wright / MBL

Nytt av året var NxtMedia og MBLs satsning på gründere som utspilte seg på flere måter i løpet av konferanseuken. Dagen før konferansen arrangerte vi en pichekonkurranse hvor medieteknologi stod på agendaen. 21 oppstartsbedrifter sendte inn sine idéer til en jury bestående av nøkkelpersoner fra de store medieselskapene i Norge. Juryleder Tore André Godager uttalte at kvaliteten var høy og juryen hadde en vanskelig oppgave, både med utvelgelse av de 10 semifinalistene, og enda mer omfattende var jobben å velge ut 3 finalister og én vinner.

De 3 finalistene ble Contextual, Superfly.TV og Wiral. Selskapene fikk 2 minutter hver til å pitche foran konferansepublikummet på NxtMedia Conference 16. november. Her fikk gründerne også billetter til konferansen for å knytte verifult nettverk i bransjen.

Til slutt gikk Contextual av med hovedpremien. De utvikler teknologi for å levere aksjeinformasjon og tradingmuligheter i chatformat til interessenter, og vi forventer at de blomstrer stort når de nå får plass i Are Traasdahls lokaler i New York og Tapad Inc.s propellarprogram. Lykke til!

Vinneren av pitchekonkurransen; Contextual, her ved Marit Rødevand

Vinneren av pitchekonkurransen; Contextual, her ved Marit Rødevand

I tillegg til pitchekonkurransen fikk 6 oppstartbedrifter gratis standplass på NxtMedia Conference i år. Der fikk de vise frem prototypene sine og knyttet verdifulle kontakter. I foajeen kunne du møte Wiral, Work-Work, ParrotPlay TV, Scan4News, Next Hero, og MoveieMask. Det var også utlyst 30 gratisplassser til gründere som var interessert i medieteknologibransjen. Disse ble rask revet vekk, og NxtMedia takker Innovasjon Norge for midler til å kunne sponse disse engasjerende entreprenørene.

Mange spente tilhørere på Work-Work under MBL og NxtMedias pitchekonkurranse

Mange spente tilhørere på Work-Work under MBL og NxtMedias pitchekonkurranse

NxtMedia.no © 2021 | Design og utvikling av Adresseavisen Medielab. Logg inn