Søndag 21. januar 2018

Innovasjonsfrokost på Work-Work 8. juni

I samarbeid med Trondheimsregionen arrangerer Technoport og Næringsforeningen i Trondheimsregionen en serie med innovasjonsfrokoster våren 2016. Målet med disse frokostene er å skape en uformell møteplass hvor studenter, forskere, oppstartbedrifter og etablert næringsliv kommer sammen og diskuterer aktuelle tema knyttet til innovasjon og kommersialisering av teknologi. På innovasjonsfrokosten den 8. juni er NxtMedia med som medarrangør, og tema for frokosten er medieteknologi.

Mediebransjen har stått langt framme i den digitale frontlinjen i 20 år og har opplevd en fullstendig omkalfatring av bransjen, arbeidsmetoder, inntektsmodeller og konkurranse om brukerne. Nå tas helt nye metoder i bruk for å mestre utfordringene digitaliseringen byr på – med mange læringselementer også for andre utsatte bransjer og ikke minst utfordrere som ser nye muligheter.

Bransjen er i en tøff omstillingsfase, og det meldes nesten daglig om kutt og nedskjæringer. I 2015 mistet 283 journalister jobben og det er antatt at nesten like mange vil måtte gå i år så langt. Folk konsumerer medieinnhold på nye måter, og bransjen står nå ovenfor signifikante endringer der nye forretningsmodeller er en nødvendighet for at mediene skal overleve.

På innovasjonsfrokosten vil vi få møte bedrifter og mediehus som jobber aktivt med å tilpasse seg den nye mediehverdagen. Utfordringene er mange, men det er også mulighetene!

Arrangementet vil foregå på norsk. Frokost serveres fra kl 0800, selve programmet starter kl 0815.

Påmelding til innovasjonsfrokosten innen 7. juni kl 1000.

Foredragsholdere:

  • «Adresseavisens innovasjonsløft», Jostein Danielsen og Roar Morset, Adresseavisen

Adresseavisen fyller 250 år neste år og er Norges eldste avis. Nylig ble de kåret til årets avis i Norge. Men mediehuset hviler ikke på tradisjoner og prisutdelinger, de jobber hardt for å styrke seg som innovatører. Adressa har det siste året kjørt et innovasjonsløp, med et korps av ressurspersoner, valg av metoder og en rekke prosjektinitiativ. Hovedansvarlige for arbeidet er Roar Morset og Jostein Danielsen, som kommer på Innovasjonsfrokosten for å fortelle om hva de har erfart og hva de har lært – og hva som er ambisjonene framover.

  • «Trønder-avisa jakter gründer-effekten», Fredrik Mandal, Framtidssjef i Trønder-Avisa

Hvordan kan et regionalt mediehus få til et godt samarbeid med gründere og idemakere? Kan man bli partnere og tilby et gjennomtenkt program? Dette er noen av tankene bak Trønder-Avisa Beta – et program der T-A samarbeider med Kunnskapsparken i Steinkjer og aktuelle ideer og prosjekter for å få til spennende oppstarter. T-As fremtidssjef Fredrik Mandal forteller om visjonene og de praktiske planene for et unikt samarbeid.

  • «VR – ingen grenser – uendelige muligheter!», Are Søby Vindfallet, gründer og daglig leder i Making View.

Making View er et Virtual Reality selskap fra Hamar som er helt i front av teknologiutviklingen bak 360 video og VR. Selskapet har utviklet både hardware og software og jobber i dag 80 prosent internasjonalt med store merkevarer som Red Bull og Audi.

 

Møteleder

Trond I. Hovland, prosjektleder i NxtMedia.

 

 

 

NxtMedia.no © 2018 | Design og utvikling av Adresseavisen Medielab. Logg inn