Søndag 21. januar 2018

NxtMedias europeiske uke

digital media europe

NxtMedia deltar i tre ulike arrangement ute i Europa i uke 16. På tirsdag er foreningen representert i en workshop med EU-kommisjonen i Brussel om fremtidens forskning for medieutvikling. På onsdag har NxtMedia innslag på en rundebordskonferanse under samlingen «Digital Media Europe» arrangert av utgiverorganisasjonen Wan-Ifra i Wien. Og uka avrundes med den tredje utgaven av konferansen for nordiske datajournalistikk, NODA16, i Helsingfors.

– For NxtMedia har samarbeid over grensene alltid vært et viktig mantra, sier styreleder Rolf Dyrnes Svendsen.
– Alle tre begivenhetene er viktige på hver sin måte: EU planlegger nå hva som skal prioriteres i arbeidsprogrammet for 2018-2020 i det storstilte Horisont 2020. De har invitert store medier som BBC og Deutsche Welle direkte. NxtMedia ble bedt av Wan-Ifra til å representere nyhetsmedia på grunn av foreningens arbeid med forskningsmiljøer og teknologiutvikling. Ved å spille inn når premissene legges, kan vi påvirke de som skal holde i pennen når programmet utformes, sier Rolf Dyrnes Svendsen.

Digital Media Europe har vært en årviss samling hver vår, og er en viktig møteplass for medieledere. Wan-Ifra har tatt initiativet til en utviklingsorganisasjon, Global Alliance for Media Innovation, (GAMI) for å fremme samarbeid over grensene mellom medier, forskning og entreprenører. Her er bl.a. NTNU og NxtMedia medlem.
– På rundebordskonferansen vil våre venner i MittMedia i Sverige fortelle om sitt prosjekt robotjournalistikk i sport, Håvard Kvalheim fra Polaris Media vil snakke om «Understanding and optimizing social media traffic», mens jeg selv vil si litt om datajournalistikken som presenteres på NODA16, sier Rolf Dyrnes Svendsen.

NODA16 er tredje utgave av konferansen som i fjor samlet 400 deltakere i Ålesund. Også konferansen i Helsinki er utsolgt.
Nominasjonene er klare til den nordiske prisutdelingen for datajournalistikk – NODA Awards. Prisene deles ut under NODA-konferansen i Helsinki 22-23. april, og det konkurreres i de fire kategoriene Applikasjon, Feature, Fakta og Mobil. I alt 53 bidrag ble sendt inn til konkurransen, der det nå er nominert 5 bidrag i hver kategori.
Ved forrige NODA Awards i Ålesund i 2015 deltok 56 prosjekter, mens det var 26 bidrag første året i Stockholm. Norge har flest bidrag med 20, Finland har 15, Sverige har 11 og Danmark deltar med 3 prosjekter.
– Stor interesse, altså, og NODA17 i Danmark i januar er allerede i full gang med planleggingen, sier Rolf Dyrnes Svendsen.

NxtMedia.no © 2018 | Design og utvikling av Adresseavisen Medielab. Logg inn