Tirsdag 21. november 2017

VR-boom i Trøndelag

NxtMedia og en rekke samarbeidspartnere setter VR skikkelig på kartet denne høsten. Allerede i morgen onsdag 21.9 er det VR kick-off i Steinkjer. En uke etter er det Vitensenteret i Trondheim som inviterer til VR-samling, og NxtMedia Conference i november har VR og tilstøtende tema som en hovedsatsing.

VR står for Virtual Reality eller kunstig virkelighet, og er blitt et «buzz-word» i hele mediebransjen, med særlig gjennomslag det siste året. En rekke produsenter leverer ulike «lukkede» briller, som gir deg en opplevelse av å være tilstede enten det er i en spillverden, på fremmede steder, eller det handler om simulering av sikkerhetsopplæring på en oljeplattform.

Utdanningene, produksjonsselskapene, mediene, industrien – alle jager nå etter den nye teknologien og de nye bruksområdene som skal gi et nytt bransjegjennombrudd. I denne utviklingen tar Trondheim og Trøndelag mål av seg til å bli et norsk og internasjonalt knutepunkt. Her finnes studentene og forskerne, her er gründermiljøene og her er en rekke aktører som vil være med og lede utviklingen.

NxtMedia har gått sammen med Nord Universitet i Steinkjer, Trønder-Avisa og Kunnskapsparken om en samling i Steinkjer 21.9. Her vil det samles en rekke VR-interesserte fra hele regionen, og det blir visning av flere spennende caser. I tillegg er målet å få en god idédugnad på hvordan det bør samarbeides videre framover. Se mer om arrangementet her.

I Trondheim 28.9 er det Vitensenteret som er vertskap, og skal vise fram sin nye «VR-kino» med et 40-talls briller og flere spennende filmer og videoer. På dette møtet vil det også bli innlegg fra flere sentrale aktører i et videre VR-samarbeid: NTNU, Technoport, Work Work, Vitensenteret selv og NxtMedia. Her skal planene utformes for et godt organisert samarbeid i bransjen, for etablering av både VR-forum, VR-laber og utvikling av forsknings- og businessprosjekter. Målet er å ta en rolle som et VR-Norge, og samarbeide med tilsvarende nordiske partnere. Se mer om dette møtet her.

Ben Kreimer kommer til NxtMedia Conference

Sist men ikke minst vil NxtMedia Conference 16.11 på Rockheim bli en møteplass der alle VR-interesserte er nødt til å være til stede. Her kommer internasjonale «guruer» som VR-journalisten Ben Kreimer og filmmakeren Jannicke Mikkelsen, det blir en rekke workshops og demoer av spennende produksjonsmiljøer, det blir sesjon om VR for journalister, og det blir gründerpresentasjoner. Les mer om konferansen her.

 

NxtMedia.no © 2017 | Design og utvikling av Adresseavisen Medielab. Logg inn