Søndag 22. april 2018

What does the fox say?

Technoportdagene nærmer seg og den 30.april inviterer NxtMedia i samarbeid med Kosmorama og Technoport til NxtTechnoRama

Sammen løfter vi blikket inn i den digitale digitale og bærekraftige morgendagen. Vi utforsker hvordan medieinnovasjon, teknologiutvikling og filmsektoren kommer stadig nærmere hverandre.

Dagen starter på Technoport på Gløshaugen, NTNU, med internasjonale og framtidsrettede foredrag. Ferden går så ned til Trondheim sentrum og filmfestivalen Kosmorama. Der blir det revestreker, prisutdeling for beste nyskapende kortfilm og filmvisninger.

PROGRAM 

08:30 – 09:00: Frokost i Hangarden på Gløshaugen

09:00 – 10:30: Into the Crystal Ball

The next century will bring massive, interconnected changes in climate, human health and population size, natural resource use, social and political geographies, science, and technology. Our ability to predict and manage these changes will be determined by our capacity for technological and social innovation. This brings great challenges, but also opportunities.

Speakers

David Rowan, Editor of WIRED UK

Ian Goldin, Director, Oxford Martin School

Panelists

Joakim Formo, Senior Researcher at Ericsson

Ingrid Schjølberg, founder of ROBOTNOR, Centre for advanced robotics at NTNU and SINTEF

10:30 – 11:00: Pause

11:00 – 12:30: How Visual Media Helps Us Make Sense

For the last 100 years, cinema has been working on the best way to tell a story through moving images. What can we learn from the art of visual storytelling when we are trying to make sense of an ever-growing flow of unsifted data.
Speakers:
Arne Ove Rødstøl, Manager Innovation, Market and Sales at Ulstein
Valentina D’Efilippo, Information Designer
Steve Ford, Multi-Talented Artist

12:30 – 13:00: Buss til Trondheim sentrum. Resten av programmet foregår på norsk.

13:00 – 14:00: Lunsj på St. Olav Pub.

14:00 – 15:00: What does the Fox Say?

Filmregissør Ole Martin Hafsmo presenterer sitt arbeid med Ylvis og the Fox.

1500-1600: Finale NxtVideo – en konkurranse for hi-tech filmmakere.

Innledning ved produsent og NTNU-student Elias Nonås som presenterer arbeidet med Utburd. Før det er duket for finale i NxtVideo – en konkurranse for «hi-tech» filmmakere.

Prisutdelingen er et eksempel på hvordan medieinnovasjon, teknologiutvikling og filmsektoren kommer stadig nærmere hverandre. Nå får vi se hvilket av bidragene som utmerker seg for nyskapende bruk av avansert teknologi.

1600: Lukket filmvisning – Utburd

De 100 første påmeldte får være med på en verdenssensasjon. Utburd er en spillefilm laget av ni filmentusiaster som går master i Film- og videoproduksjon på NTNU. Sammen med en rekke talentfulle filmarbeidere fra Trondheim-miljøet, proft filmutstyr og en liten dose overmot har de produsert en helaftens skrekkfilm som har verdenspremiere under Kosmorama. Les om produksjonsprosessen på bloggen http://jernharen.com/

16:00: Filmvisning – Trap Street (93min)

                  Li Qiuming er praktikant hos et digitalt kartleggingsfirma. Han undersøker gatene i en by i stadig forandring. Under arbeidstiden legger han merke til en attraktiv kvinne som raskt forsvinner i en sidegate. Qiuming skjønner fort at informasjonen han samlet om denne sidegaten ikke registreres i kartleggingsystemet. Mens han prøver forstå, finner han seg selv i en Kafkaesk situasjon. En debut som snedig kommenterer på både Kina og overvåkning i dagens samfunn.

PÅMELDING TIL DENNE DAGEN PÅ HOOPLA

NxtMedia.no © 2018 | Design og utvikling av Adresseavisen Medielab. Logg inn